Tänk som tjuven

Varje år drabbas mängder av hus av inbrott, vilket har fått många att installera ett inbrottslarm. Men det finns faktiskt andra knep som man kan ta till för att förebygga inbrott.

2445865-burglar-hand-holding-crowbar-break-opening-door

I ett inlägg som vi skrev för ett tag sedan kunde man läsa om fördelarna med att installera ett inbrottslarm.

”Att köpa ett bra hemalarm kan vara det som fångar tjuven, eller ännu bättre – som förhindrar tjuven, eftersom han eller hon väljer att inte göra inbrott i ett hem som hen ser har larm. Läs mer.

Många tycker dock att det är lite för dyrt att installera ett hemlarm och dessutom kan det vara omständligt eftersom det oftast måste installeras av ett proffs. Det finns turligt nog andra saker man kan göra än att installera ett inbrottslarm för att hålla tjuvarna borta.

Lås alltid dörren

Det mest grundläggande man kan göra för att undvika ett inbrott är att låsa ytterdörren när man lämnar bostaden, tipsar Polisen. Det kan även vara bra att låsa dörren när man är hemma eftersom tjuvar faktiskt kan sno de värdesaker som ofta finns i hallen.

Tänk som tjuven

Ett tips som blivit väldigt populärt, och som man till och med gjort ett tv-program om, är att tänka som en tjuv när det är dags att inbrottssäkra bostaden. Exempelvis är fönstren tjuvens favoritväg att ta för att komma in i huset. Har man en bostad med fönster på bottenvåningen bör man därför se till att förstärka låsen eller sätta dit lås. Tjuvarna gillar även att arbeta i mörker, därför kan det vara bra att ha någon form av utomhusbelysning som börjar lysa när någon närmar sig huset.