Skydda både dig själv och din mobil

När du skaffar en ny mobil är det en hel del du behöver tänka på. Mobiler är ofta känsliga mot såväl smuts som extrema temperaturer, och dessutom finns det en risk att någon försöker övervaka din smartphone. Med rätt tillbehör och lite sunt förnuft kan du dock skydda dig mot det mesta.

mobilskalDagens smartphones har enormt många fördelar mot de klassiska mobiltelefonerna, men de är samtidigt känsligare än sina föregångare. Utsätter du din smartphone för temperaturer över 35 grader så riskerar den att bli överhettad, och då kan du bli tvungen att byta batteri eller köpa en ny mobil. Många smartphones reagerar negativt även på kyla och smuts. Det bästa du kan göra för din mobil är att köpa ett rejält skal eller läderfodral som skyddar i alla lägen. Hos Phonelife.se hittar du en mängd trendiga mobilskal som skyddar mot såväl heta temperaturer som klumpighet. Tänk på att ett skal med stötdämpande egenskaper alltid är att föredra om du är en person som lätt tappar din mobil. Vill du vara på den säkra sidan så kan du med fördel välja ett fodral som är kombinerat med ett skärmskydd.

Övervakning genom smartphones

Övervakning genom mobiltelefoner har blivit alltmer vanligt, och ju mer avancerad tekniken blir desto lättare är det att använda den i kriminella syften. Det kommer fler och fler rapporter om människor som spionerar på sina partners via mobilen, och även stater påstås ha hackat sig in i mobiltelefoner genom virusinfekterade appar. Genom de falska apparna kunde hackarna övervaka offren genom telefonernas kameror och stjäla upplysningar. Många experter menar att mobiler kommer vara de främsta verktygen för spionage i framtiden, då en smartphone bjuder på en uppsjö av data om människors liv.

Så förebygger du att någon spionerar på dig via din mobil

  • Använd endast appar från Apple eller Google Play och undvik applikationer från okända källor
  • Lämna inte ut pinkoder eller lösenord till din mobil
  • Uppdatera din enhet regelbundet
  • Stäng av platstjänster i enhetens operativsystem
  • Stäng av funktioner som ”Hitta min Iphone”
  • Klicka aldrig på länkar utan att vara säker på vad det rör sig om