Säkra hemmet med rätt elektronik

Teknik och elektronik får oss oftast att tänka på olika typer av nöjen. Smarta telefoner, datorer, tv-spel, data-spel, musikutrustning, kameror, nya appar och så vidare är ofta det vi ser fram emot att få nya uppdateringar och modeller av. Även om det är nödvändigt med till exempel smartphone och laptop så ser nog de flesta dessa saker först och främst som något roligt som man köper för att man vill.

Varje dag omges vi av massvis av nödvändig teknik som vi knappt tänker på att de finns där. Vissa viktigare än andra såklart men de flesta av dessa vardagliga elektronik- och teknikprodukter är nödvändiga för att få våra vardagsliv att fungera och rulla på smidigt. Saker som tvättmaskin, diskmaskin, spis, lampor, bankomater, bankdosa, kylskåp, hårfön, trimmer etcetera är saker som många av oss använder i princip varje dag, ofta utan att tänka på det. Den här typen av saker används ofta utan att man ens tänker på det. Skulle man dock bli utan dem skulle livet antagligen bli nästan omöjligt att få att gå ihop.

Sedan finns det andra typer av elektronik-saker som är till för att ge oss säkerhet eller kanske till och med rädda livet på oss. Brandvarnare är exempel på en sådan typ av sak. Trygghetslarm och hemlarm är två andra saker som inte direkt ses som nöjen, men är ack så viktiga att ha för att känna sig lugn och trygg. Idag finns det massor av smarta larmsystem både för bostaden, bilen och för en själv när man ska promenera hem ensam sent på kvällen.

”Både internationella och svenska studier visar att grannsamverkan har en positiv effekt för minskat antal bostadsinbrott. Enligt en studie i Halland minskade inbrotten lokalt med uppemot 40 procent i ett område med aktiv grannsamverkan. Projekten sker i samarbete med polisen. […]
Utöver samarbete mellan grannar är det viktigt med ett larm som låter högt och att man har skalskydd på bostaden som en rejäl säkerhetsdörr och balkar över källarfönster som vetter in mot trädgården.”