Ett bättre skydd och mer personligt intryck

Det är helt möjligt att ge mobiltelefonen ett bättre skydd samtidigt som det ger ett personligt intryck. Såklart är detta inte ett helt nytt påfund med att göra tekniken mer personlig då man har sökt att göra accessoarer till telefonen ända sedan den blev liten nog att få plats i fickan. Även fasta telefoner har kommit i mängder av storlekar, utformningar och färger för att vara en personlig detalj i hemmet. Så vad är det som säger att inte mobilskal kan säga något om en?

När du skyddar din mobil från allt från olyckor till övervakning, kan det såklart kännas bättre att göra det med ett mobilskal som speglar dig. Det är ganska enkelt att säga något om vem du är genom att investera i ett mobilskal som reflekterar din stil, humor, intressen eller genom designa ett själv. Med tanke på den stora marknaden kring just teknik och särskilt mobiler så vill man ju såklart sticka ut i mängden.

Regler kring mobiler för att skydda oss

Problemet med mobiler är att de är lättillgängliga, finns överallt och ger oss åtkomst till allt och alla. I och med detta ökar även risken och spridningen när det kommer till olagliga aktiviteter, såsom att köpa och sälja droger. Detta kan även ske på Sis-hem där man behandlar personer med bland annat missbruksproblem, ett problem som regeringen bland annat försöker att få bukt med enligt Expressen: “Unga på Sis-hem ska inte kunna använda internet för att avvika, få tag på eller ha andra destruktiva kontakter.” Detta och liknande åtgärder innebär ju i första hand inte att mobiler förbjuds, men användningen av dem kan begränsas så till det faktum att de inte får användas utan övervakning från, exempelvis, någon i personalen. Även unga utan destruktiva vanor kan behöva viss övervakning i bland annat form av en förälder för att inte råka surfa på sidor som kan leda till konsekvenser som man helst av allt vill undvika.