Trendigt med begagnad iPhone

Att ständigt köpa ny teknik är varken hållbart eller smart för plånboken, därför har andrahandsmarknaden av framförallt telefoner ökat explosionsartat den senaste tiden. Men vill du ha en iPhone kan du i alla fall få betala dyra pengar även om du väljer att köpa en andrahandstelefon, det är nämligen trendigt att ha en äldre iPhonemodell nu – vilket gjort att priset på vissa modeller också höjts till skyarna.

iphone-4sÄger du en iPhone av äldre modell? Kasta den då inte, även om den inte är i toppskick, för den kan du nämligen tjäna bra pengar på om du själv inte vill ha den. Allt du behöver göra är nämligen att sälja den som begagnad för att tjäna en bra slant. Förutsatt att den är i fungerande skick vill säga. Testa till exempel att byta ut ditt iPhonebatteri mot ett nytt om telefonen strular, och chansen är att du får en fullt fungerande iPhone igen som du antingen själv kan behålla – alternativt sälja på andrahandsmarknaden.

Nyförsäljningen minskar

Något som ComputerSweden skriver är att försäljningen av nytillverkade smartphones och iPhones väntas generera minskade vinster för tillverkarna, detta på grund av den allt starkare andrahandsmarknaden. Likaså skriver Expressen att du kan tjäna en rejäl hacka på att sälja din gamla iPhone, självklart beroende på modell och GB. Men har du till exempel en iPhone 5 får du en tusenlapp, och har du en modell 6 kan du få mellan 1 500 till 3 000 kronor om du hittar rätt köpare. Är dock i andra änden, och är köpare av en begagnad iPhone, finns en sak att tänka på. Apple har ändrat om och numera går det inte lika enkelt att se om en mobil varit rapporterad stulen via verktyget ”Icloud Activation Lock Status” vilket man kunde förr. Enligt MacWorld är direktlänken där man kunden skriva in och söka på serie- eller imei-nummer som bortblåst – vilket gör det superviktigt att du litar på säljaren du köper telefonen av för att inte ovetandes köpa stöldgods vilket är straffbart att göra.

Här ser du en jämförelse av alla iPhonemodeller som finns: