Elpriserna knäcker oss

Det här med elpriser är onekligen ett hett omdiskuterat ämne i dagen samhälle, just på grund av att dessa kan komma att variera en hel del. Och mest anmärkningsvärt är det att elpriserna verkar stiga för varje år som grå, oavsett om det blir kallare eller inte.

Och självklart så varierar ju detta beroende på vilket land man bor i vilket typ av klimat man har i området. Det finns ju alltså en anledning till att vi har högra elpriser i Sverige än i andra varmare länder. Det kostar helt enkelt mer att bo i kylan, för hur vi än gör så måste vi ju värma upp våra bostäder och det vatten vi använder.

Vi i Sverige har ju en tendens att klaga på de höga elpriserna och de där räkningarna som dimper ner i brevlådan var och varannan månad. Det känns som att alla pengar går till elbolagen, och att det bara blir kallare och kallare för varje år som går.

Men även om detta stämmer till mångt och mycket, så borde vi svenskar vara lite mer tacksamma än vad vi faktiskt är. Vi ska helt enkelt vara glada för att vi har el och värme överhuvudtaget, för det är något som inte alla världen över varken har råd eller tillgång till. Så tänk på det nästa gång ni gnäller över den där elräkningen.