Glöm inte att vaccinera dig

När vi i dag har kommit att bli allt mer beroende av datorer och tekniska prylar, så kan detta i sin tur även innebära en hel del negativa risker. Och vad exakt kan egentligen det vara, tänker nu du? För det finns väl inget negativt med datorer eller andra tekniska apparater? Och självklart stämmer detta, men inte till 100 %.

För dagens teknik och framgång kommer dessvärre med vissa nackdelar, och en av dem är exempelvis datavirus som har en tendens av att sprida sig snabbare än vinden. Många av oss har redan drabbats någon gång, och allt fler kommer troligtvis att göra det någon gång i framtiden. Ett datavirus är helt enkelt som en influensa, det är nästintill omöjligt att aldrig drabbas.

Så likväl som att vi förbereder oss med vitaminer och annat hälsosamt inför influensatiderna, måste man även som dataägare alltid vara förberedd inför en eventuell virusattack på datorn. Man skulle kunna kalla det för en typ av vaccinering man tar, i hopp om att helt kunna undvika viruset.

Denna vaccination kallas på dataspråk för antivirus program, och ett är något som alla bör ha på sin dator. Utan ett antivirus går man jämt och ständigt och är utsatt, något som många dataägare faktiskt inte kan komma att ah råd med i längden. Och ännu mindre stora framgångsrika företag där ute, som verkligen inte har råd med att bli av med affärshemligheter och liknande. Så tänk på detta alla dataägare där ute. Glöm inte att vaccinera er!