Några som kan sina elektroniska system: Bang Olufsen

Året var 1925 och Peter Bang och Sven Olufsen skulle göra historia när det kommer till elektroniska system. Inledningsvis gjorde företaget – Bang & Olufsen – framför allt laddare till batteridrivna prylar och producerade batterieliminatorer. Men i sinom tid blev produkterna allt fler, och vi vet ju alla hur populära de är idag, åttio år senare. Kring 1983 lanserades ”Beolit 39” som var en radio gjord av bakelit, vilket var helt nyskapande.

Bang & Olufsen är hyllade för sin känsla för design och teknik. Googla bara ”annoncer” så kommer du lägga till hur många danskar som vill köpa och sälja saker från Bang & Olufsen

Och varför skulle det vara på något annat sätt? Deras designklassiker är otaliga och de har fått många olika utmärkelser och utställningsplatser. Exempelvis på Museum of Modern Art (även kallat MOMA) som ligger i N.Y. Bang&Olufsen har till och  med gjort hela stereosystem för bilar, åt exempelvis Audi.

Vi kan verkligen rekommendera alla fans av elektroniska system att testa Bang & Olufsen, då vet man att man får något bra för pengarna. Checka gärna den danska marknaden överhuvudtaget, ofta är priserna och kvaliteten lika bra som den svenska, om inte bättre!